« Ga terug naar de homepage van GroeneKerken

Investeer in diaconale projecten in Nederland

Waarom

Sommige diaconieën kunnen geld voor langere tijd missen. Andere diaconieën hebben juist geld nodig om te investeren in diaconale projecten, zoals bijvoorbeeld de bouw van appartementen voor tienermoeders en hun kinderen. Het is mooi als je als vermogende diaconie aan deze projecten kan bijdragen.

Informatie

Voor gemeentes binnen de Protestantse Kerk in Nederland is het Protestants Diaconaal Krediet Nederland (PDKN) opgericht. Zij brengt vraag en aanbod van geld voor diaconale projecten bij elkaar. De PDKN beoordeelt de kredietwaardigheid van deze projecten zorgvuldig en zorgt waar nodig ook voor de zekerheden. Hiermee wordt het kredietrisico beperkt.

Hoe

Om meer te weten over de mogelijkheden om diaconaal geld te investeren in diaconale projecten in Nederland, kan je het beste contact opnemen met de PDKN.

 

Diaconaal geld investeren kan - naast schenken - een mooie manier zijn om je doelstellingen als diaconie te bereiken. Als het goed gaat en de lening dus wordt afgelost, kan je je geld op deze manier meerdere malen laten werken. Zoals bij alle vormen van beleggen en investeren: laat je goed informeren over de risico’s. Die zijn altijd hoger dan spaargeld op de bank.

Ervaring

Wanneer je geld hebt om te investeren zijn er zowel in Nederland als in het buitenland mogelijkheden te vinden. Zo schrijft de voorzitter van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Oost-Souburg: “Wij investeren in microkredieten, steunen duurzame projecten in ontwikkelingslanden (zonnepanelen Hillcrest), en steunen de lokale voedselbank en city- seeds”.  Meer info.

 

Heb je de smaak te pakken?

Wil je aan de slag binnen jouw kerk?

Download startpakket
  1. Vorm een groep en zoek medestanders
  2. Overleg samen met welke stap jullie kerk kan starten
  3. Stel vast wat je nodig hebt om te starten
  4. Overleg de voorgenomen actie met de kerkraad
  5. Plan een datum waarop je gaat starten
bee