« Ga terug naar de homepage van GroeneKerken

Investeer in zonnepanelen

In dit hoofdstuk informeren we je over zonnestroomsystemen

Zonnepanelen leveren tal van voordelen op. Zonnepanelen dragen ook bij aan een beter milieu en minder vervuiling, maar er zijn ook financiële voordelen.
We hebben alles met betrekking tot energie terugleveren, kosten/baten van zonnepanelen, teruggave BTW, verzekering en garantie op een rijtje gezet. LET OP: In verband met wetswijzigingen komen wij z.s.m. met actuele informatie.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) is sinds 1 januari 2020 niet alleen voor consumenten de teruggave van btw op zonnepanelen veranderd, maar ook voor VvE’s en kerken. In dit artikel van Solar Magazine kunt daar alles over lezen.

Stappenplan zonnepanelen

Deze informatie krijgt een update.

Tekst krijgt een update.

In Nederland is al een aantal kerken voorzien van zonnepanelen, onderstaand een aantal voorbeelden:

• Petrus Canisiuskerk, Nijmegen
  • Gereformeerde kerk Den Ham
  • Protestantse gemeente Huissen
    • 16 zonnepanelen, totaal 3,92 kWp
    • 3.000 kWh jaaropbrengst
  • RK parochie St. Joannes de Doper te Hoofddorp
    • 225 m2 zonnepanelen
  • In klooster Casella te Hilversum bestaat het glazen dak uit zonnecollectoren. Kijk vooral even op de website, want behalve praktisch is deze vorm van zonnestroom ook erg mooi, de lichtinval in de kapel is prachtig! Zie https://www.casella.nl.