Groene kerk willen we het liefst samen met de hele gemeenschap zijn. Er zijn vele manieren om de kerkleden te betrekken bij duurzaamheid. Als je verbinding wilt leggen tussen geloof en duurzaamheid, kun je op allerlei manieren aan de slag met je kerk/parochie. In vieringen, in preken, in het kerkblad stukjes schrijven. Ook kun je mensen aan het denken zetten door zelf iets te laten ervaren.

Via dit hoofdstuk vind je verschillende werkvormen om de verbinding te leggen tussen geloof en duurzaamheid. Bekijk wat bij je groep/gemeente/parochie past.

Hier vind je een overzicht van verschillende werkvormen.

Werkvormen via een download:

Werkvormen via een link:

Kijk bij de werkvormen naar andersoortige activiteiten die je tijdens of na de viering kunt doen met de gemeente of een groep geïnteresseerden. Vind werkvormen om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over de Bijbel en duurzaamheid op de website van JOP.

In de Inham in Amersfoort wordt af en toe gelegenheid geboden het spel ‘Duurzaamheid en Talenten’ te spelen: Bij dit spel word je uitgenodigd met behulp van kaartjes waarop voorbeeld-antwoorden staan, je eigen antwoord(en) te vinden op vragen die gaan over je inzet voor duurzaamheid.