Inspiratie zoeken in boeken kan ons helpen onze gedachten te vormen en ons te inspireren. Een ieder spreekt wat anders aan.

In dit hoofdstuk vind je allerlei boeken rond geloof en schepping, natuur en duurzaamheid.

Dit overzicht is beperkt tot boeken die de link leggen tussen geloof en duurzaamheid en is nooit volledig. Wel geven we wat links waar ook andere boeken te vinden zijn.

Heb je een aanvulling, geef die gerust aan ons door. Mail naar groenekerken.

Hier vind je een overzicht van verschillende boeken:

Spiritualiteit:

• Genieten van Genoeg, Martine Vonk. Hoe ga je om met zorgen? Met je geld en je bezittingen? Met de beperkte tijd die je hebt? Hoe kijk je naar anderen en jezelf? Wat betekent luxe en genieten voor je? Jezus geeft prachtige, concrete antwoorden.
  • SuperWaar, Alfred Slomp. Zie voor bijbehorende bijbelstudies hier.
  • Maak je Bijbel groen. Nederlands Bijbelgenootschap. Een lees- en werkboek met de extra inhoud uit de originele Groene Bijbel. Ga op zoek naar het snijvlak van Bijbel, geloof en duurzaamheid. Daarnaast roept het je op om zelf na te denken over je eigen handelen.
  • Het bezielde landschap, Kick Bras. Voor een inkijkexemplaar klik hier. Op zijn website is meer te vinden over spiritualiteit en natuur.
  • En God schiep? Dierenwelzijn is een thema dat in de media en de politiek veel aandacht krijgt, maar in de prediking weinig. Hoe wordt er in de Bijbel over dieren gesproken?
  • Dat ding met veertjes.
  • Boeren met Ontzag, Wim Schippers. Een boek voor boeren en iedereen die meer wil lezen over landbouw en boeren.

Aan de slag!

• Hoe kan ik groener leven? Theanne Boer. Natuurlijk, om onze planeet voor álle mensen en voor de natuur leefbaar te houden moeten we ons leven aanpassen. Maar waar begin je? Hoe houd je jezelf gemotiveerd en houd je vrolijk vol?
  • Groen op hakken. Diverse auteurs. Een boek voor alle vrouwen die het best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Vol tips en ervaringen om duurzamer te leven, met een heerlijk positieve insteek.
  • Op orde! Gera van den Berg. Steeds meer mensen zien de waarde in van het minimaliseren- alleen dat houden of aanschaffen wat echt waarde toevoegt. In dit boekje wordt een pleidooi gevoerd voor minimaliseren, ontspullen of consuminderen. Zie ook de website.
  • Mijn druppel op de gloeiende plaat – Coby Goederond. Dit boek helpt de machteloosheid te doorbreken die veel mensen voelen bij e grote problemen rond de zorg voor de wereld. Hoe kan je toch met enig optimisme jouw bijdrage doen, en een druppel zijn op een gloeiende plaat?

Andere boeken

Kinderboeken over duurzaamheid naar leeftijd: een overzicht.

Boeken over Groene Theologie vind je hier.

Tips voor boeken die niet perse over geloof gaan, vind je bijvoorbeeld hier.