Documentaires/films

Er verschijnen veel films en documentaires over schepping en duurzaamheid. Deze zetten aan tot nadenken en inspireren tot het nemen van duurzame stappen. Als individu, maar ook als kerk als je de documentaire met elkaar bekijkt.

In dit hoofdstuk vind je een aantal tips voor documentaires en films, gericht op geloof en duurzaamheid.

Hier vind je een overzicht van verschillende documentaires:

De documentaire DOWN to EARTH

Op zoek naar nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met Native Americans. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

De film nodigt uit om te verbinden, met jezelf, met anderen en met de aarde zoals deze ons gegeven is. Het is een film om mee aan de slag te gaan en legt een mooie voedingsbodem voor een aansluitende dialoog.

Op de website is vanaf eind september 2018 een conversatiestarter vinden. Ook kun je via die website contact opnemen of de film kopen.

As you open your eyes. Een inspirerende film over hoe mensen op Saparua op de Molukken met afval omgaan. Te bekijken via deze link.

Meer tips vind je op de website van Kerk en Milieu.